RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere KrF-topp advarer mot Støre


Avstanden i grunnsynet på samfunnet er for stor mellom KrF og Jonas Gahr Støres Ap, sier tidligere KrF-topp
Avstanden i grunnsynet på samfunnet er for stor mellom KrF og Jonas Gahr Støres Ap, sier tidligere KrF-topp Foto: Paul Weaver
Tidligere parlamentarisk leder og finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, advarer partiet mot å kaste Erna Solberg (H) som statsminister.

Avstanden i grunnsynet på samfunnet er for stor mellom KrF og Ap, mener Syversen. KrF snakker om et velferdssamfunn, mens Arbeiderpartiet snakker om velferdsstaten, resonnerer han overfor Dagens Næringsliv.

I tillegg må en regjering med Ap, KrF og Senterpartiet søke støtte fra SV – noe som ifølge Syversen gir store utfordringer.

– De fleste jeg treffer skjønner ikke hvorfor Solberg fortjener å kastes nå, sier Syversen.

Etter 12 år som stortingsrepresentant mistet Syversen plassen i fjor.

Hans Olav Syversen (KrF) (nummer to fra høyre) ledet finanskomiteen på Stortinget og forhandlet fram budsjettforlik med den daværende Høyre-Frp-regjeringen og de daværende samarbeidspartiene Venstre og KrF, her representert med (fra venstre) Hans Andreas Limi (Frp), Terje Breivik (V) og Svein Flåtten (H).

Et ekstraordinært landsmøte i KrF skal fredag 2. november avgjøre KrFs veivalg. Partileder Knut Arild Hareide ønsker å ta partiet inn i regjering med Ap og Sp, nestlederne vil prøve med Høyre, Frp og Venstre. Syversen sier til avisen at nestledernes linje er den minst dramatiske.

– Hvis KrF da ikke er komfortable med det vi oppnår av politisk gjennomslag, kan vi gå tilbake til dagens situasjon, men forhåpentlig med klarere prioriteringer om hva si skal få ut av vippeposisjonen, sier han.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere