Tidligere politimester hadde lite hyggelig møte med politimann

Tidligere politimester Anne Rygh Pedersen likte ikke måten politimannen behandlet henne på.

Tidligere politimester Anne Rygh Pedersen likte ikke måten politimannen behandlet henne på. Foto: Bjørn Johannessen (Telemarksavisa)

«Det er lov å gjøre feil, men det er aldri feil å være bittelitt høflig...»

(Tønsbergs Blad): Tidligere politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen, ble torsdag stanset av politiet på Sem.

Sent fredag kveld la hun ut et innlegg på sin facebookside der hun skriver at hun opplevde politimannen som stanset henne som lite høflig.

Dette skrev hun på Facebook:

«Denne sitter egentlig veldig langt inne.... Men ble altså i går stanset av en politimann på Sem. Rakk å tenke at jeg sikkert hadde kjørt for fort.... Men så : Han gikk rett i angrep, uten å presentere seg... "Hvem snakka du med?" Og jeg, sånn lett forvirra, :"Jeg kommer fra rørleggeren..." Så:" Du snakka i telefonen, jeg så det!" Jeg, helt rolig:"Nei, det gjorde jeg ikke." Han:"Jeg så det, helt klart i kikkerten min. Du tok telefonen, i venstre hånd og holdt den mot øret". Jeg:"Hvorfor skulle jeg gjøre det, jeg har jo handsfree?" "Det vet ikke jeg, men du gjorde det!" Jeg: " Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg er faktisk ganske bevisst på disse tingene..." Han: "Få se loggen din, da" Jeg:"Værsågod" Han: "Ok, jeg tok visst feil..." Så bare gikk han.....

Det er lov å gjøre feil, men det er aldri feil å være bittelitt høflig....»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne meldingen la den tidligere politimesteren ut på Facebook fredag kveld. Foto: Skjermdump/Facebook

Vil ikke kommenter ytterligere

Da Tønsbergs Blad ringte henne for en kommentar , sier Rygh Pedersen at hun ikke ønsker å si noe mer.

– Nei, det ønsker jeg egentlig ikke å kommentere.

– Kan du si noe om hvorfor du velger å legge det ut i sosiale medier?

– Nei, egentlig ikke.

Rett etterpå var innlegget fjernet fra Facebook.

God kjennskap til politiet

Anne Rygh Pedersen er opprinnelig fra Larvik. Hun har vært politimester i Telemark og også vært leder for operasjonssentralen i Vestfold.

Hun har vært statssekretær i Justis- og politidepartementet og også fylkesordfører i Vestfold for Arbeiderpartiet. Nå er hun avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap.

– Alle skal behandles på en verdig og rettferdig måte

Distriktsleder i UP, Andreas Rødø, sier til avisa at han ikke kjenner til denne konkrete kontrollen, og at det ikke nødvendigvis var UP som sto for kontrollen. Likevel har han noen generelle betraktninger rundt politiets opptreden i en kontrollsituasjon.

– Vi legger stor vekt på at alle skal behandles på en verdig og rettferdig måte, og vi blir lei oss for hvert tilfelle der noen er misfornøyd med vår adferd, sier distriktslederen til Tønsbergs Blad.

– De fleste tilbakemeldingene vi får er heldigvis positive, men klager tar vi på alvor. Vi har et godt system for å håndtere klager og det å ha god kommunikasjon med folk vi møter er noe vi legger stor vekt på i politiet, sier Rødø.

Selv om politiet ikke har en konkret liste over ha de skal si og hvordan de sier noe når de stanser folk i kontroll, mener Rødø det kan være vanlig at man presenterer seg.

– Jeg bruker alltid å presentere meg med navn, men man bør i det minste si hvor man kommer fra og hva som er hensikten med kontrollen, sier han.

Les flere saker hos Tønsbergs Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.