Unge Høyre fikk alt for flere år siden varsler som gjaldt den tidligere lederen Kristian Tonning Riises oppførsel.

Blant varslene som Aftenposten har omtalt, er en sak om at Unge Høyre i 2014 ble varslet om at Tonning Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

«Saken ble varslet til meg på telefon for fire år siden. De siste dagene har jeg jobbet på spreng sammen med Høyre for å finne dokumentasjon og rekonstruere hendelsesforløpet. Konklusjonen er likevel at både jeg som generalsekretær i Unge Høyre på denne tiden og Høyre sviktet i oppfølgingen og håndteringen. Det gjør meg vondt, og jeg beklager dypt,» skriver Wand i en epost til Aftenposten.

Han var 26 år da varselet kom.

«Jeg er forferdet over omfanget av denne saken, og er skikkelig lei meg for at det ikke ble gjort nok for å stoppe Kristians atferd. Både jeg og Høyre burde gjort mer,» skriver Wand videre.

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier til avisen at «det er åpenbart at dette varselet ikke ble håndtert godt nok i 2014».

«Høyre og Unge Høyre har beklaget at vi sviktet i denne oppfølgingen, og vi gjør nå alt for at dette ikke skal skje igjen. Vi har fortsatt ikke full oversikt over saken,» skriver Aarset i en epost.

Tonning Riise har selv kommentert hendelsen med den 16 år gamle jenta slik:

«Det stemmer at vi begge hadde drukket og at vi hadde sex. Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager», skriver han i en epost til Aftenposten, og henviser til Aarset for ytterligere kommentarer.

Forrige uke ble det også kjent at Tonning Riise ble Unge Høyre-leder tre måneder etter varsel om seksuell omgang med den berusede 16-åringen.