RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiet om voldtekt

En helsesøster i Bergen får krass kritikk etter at hun ikke gikk videre med saken da en 14 år gammel jente fortalte at hun var voldtatt. Først etter 14 dager tok helsesøsteren kontakt med jentas mor.

- Det er svært betenkelig når helsepersonell på denne måten skjuler seg bak taushetsplikten. Det kan hindre nødvendig krisehjelp og viktige legeundersøkelser, sier advokat Line Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Hun representerer en av sju jenter som skal ha blitt voldtatt eller utsatt for andre seksuelle overgrep av en 24 år gammel kurder. 24-åringen står denne uken tiltalt i Bergen tingrett.

Advokat Ingebrigtsen mener helsepersonell altfor ofte holder kjeft om overgrep.

- Dette er en veldig kritikkverdig og uforsvarlig opptreden. Det kan forsinke nødvendige undersøkelser og politianmeldelse. Foreldrene ser at barnet forandrer seg, presterer dårligere eller får spiseproblemer. De skjønner ikke hva som skjer, sier bistandsadvokaten.

Ingebrigtsen sier til avisen at helsepersonell etter hennes mening ikke er bundet av taushetsplikten i slike saker.

Den 14 år gamle jenta skal ha blitt voldtatt 27. desember i fjor og siden presset til å holde munn av den tiltalte 24-åringen.

Saken som mandag startet i tingretten, omfatter overgrep mot til sammen sju jenter i alderen 12 til 15 år. Fire av dem har anmeldt mannen for voldtekt hjemme på hybelen til mannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere