RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kamp mot knivvolden

Sist oppdatert:
Stadig flere går ut med kniv på byen i Oslo. Til nå i år har politiet beslaglagt 450 kniver.

Med bare fore minutters mellomrom ble to personer brutalt stukket ned med kniv i Oslo sentrum fredag kveld.

Den mest alvorlige skjedde på Nationaltheatret t-bane stasjon. Blødende slepte offeret seg inn på Narvesenkiosken og fikk selv slått alarm.

Gjerningsmannen stakk av med t-banen, og er fortsatt på frifot.

Mye på kort tid

- Vi kan ikke si at det er noen sammenheng mellom disse sakene, men det er klart at det har vært veldig mye nå på kort tid, så vi skjønner at det skaper en viss oppmerksomhet fra publikum, sier sjef for vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt Terje Kristiansen til TV 2 Nyhetene.

For dette er langt fra første gang i år at noen er blitt knivstukket på byen i Oslo, og stadig flere tar med seg kniv på byen i hovedstaden. Så langt i år har politiet i Oslo beslaglagt nærmere 450 kniver. Det er langt mer enn på samme tid i fjor.

Ødelegger liv
- Det er i hvert fall et stort problem, så jeg vil absolutt oppfordre folk til å tenke seg om. Konsekvensene er så dramatiske når en bruker kniv. Først og fremst for offeret, men vi ser jo også at de som begår slike handlinger får ødelagt livet sitt, sier Kristiansen.

Ofte er det bagateller som utløser knivstikkingen. Dramaet på Nationaltheatret fredag kveld, ble utløst av at offeret konfronterte en som knuste en rute.

- Vi vil se om vi er på rett sted til rett tid, og eventuelt justere på opplegget.

- Vil dere øke antall kontroller?

- Det kan også være aktuelt, sier Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere