RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til sak mot barnevernet

Sist oppdatert:
Foreldrene har kjempet i ni måneder for å få omsorgen for datteren Maya (1). Nå vil de saksøke barnevernet og Bodø kommune.

Cecilie Nilsen (28) og Remi Eivik (31) ble fratatt foreldreretten etter at det var påvist skader på datterens hode. I januar ble Remi siktet for å ha mishandlet datteren. Cecilie ble mistenkt i saken, skriver Avisa Nordland.

Senere henla Salten politidistrikt saken på grunn av bevisets stilling, men føyde til at politiet fortsatt var av den oppfatning at barnets skader skyldtes vold. Man kunne bare ikke påvise hvem som hadde gjort det.

Senere resulterte foreldrenes klage i at statsadvokaten endret henleggelsen, med den bemerkning at etterforskningen fullt ut ikke har klarlagt de faktiske forhold, og at de forhold foreldrene har vært siktet og mistenkt for, må henlegges «etter bevisets stilling».

En amerikansk lege har nå konkludert med at Mayas hodeskader ble påført ved fødselen. Denne teorien støttes også av andre leger.

Paret har også fått et brev fra Universitetssykehuset i Tromsø, der samme årsak ble anført, dog med et spørsmålstegn bak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere