*Nettavisen* Nyheter.

Til Stavanger i skuddsikker vest

Metkel Negassie Betew (25) skal ha navngitt flere av Nokas-ranerne. Foto: (Foto: Politiet/Scanpix)

Allerede torsdag kveld ankom ranssiktede Metkel Negassie Betew (25) Stavanger med fly fra Frankfurt. Han var iført skuddsikker vest og hjelm da han kom av flyet.

27.05.04 22:47

Den 25 år gamle norsk-eritreeren som ble pågrepet i Frankfurt tirsdag, har godtatt utlevering til Norge. Han ankom Stavanger lufthavn, Sola, ved 20-tiden torsdag kveld sammen med to politimenn fra Stavanger og to fra Frankfurt. Han hadde da på seg skuddsikker vest og hjelm, ifølge NRK.

- Nå sitter han i arresten, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB og bekrefter at den siktede kom til Stavanger torsdag kveld.

Tidligere på dagen hadde politiinspektør Ernst K. Rossebø sagt at han håpet den siktede kunne komme til Stavanger i løpet av noen dager.

Betew ble avhørt torsdag i Frankfurt. I likhet med de tre andre ranssiktede som er varetektsfengslet i Norge, har Betew ikke gitt politiet mange opplysninger.

- Jeg har forstått det slik at Betew har forklart seg lite, sier politiinspektøren.

Svensk-albaner
Også en 24 år gammel svensk-albaner som er siktet for drapsranet i Stavanger, kan bli utlevert fra Sverige om få dager.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt ventet torsdag ettermiddag fremdeles på den endelige bekreftelsen fra Sverige, men håper at 24-åringen kan bli sendt til Stavanger i løpet av få dager.

Den 24 år gamle svensk-albaneren ble pågrepet i Sverige dagen etter ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april. 24-åringen ble pågrepet sammen med to andre svensk-albanere. De tre ble siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran.

24-åringen har sittet i varetekt i Göteborg siden 6. april, i påvente av at utleveringsbegjæringen fra Norge skulle bli behandlet. Alle tre ble varetektsfengslet, men to av dem er i mellomtiden sluppet fri. Siktelsen mot dem er likevel opprettholdt.

- Bekreftelsen på at utleveringen er i orden kan ta litt tid fordi den først skal til Kripos via Interpol før Stavanger-politiet får beskjed, forklarer Rossebø. 24-åringen vil bli framstilt for ny varetektsfengsling når han kommer til Stavanger.

Etterforskere i Göteborg
Flere etterforskere fra Stavanger har vært i Göteborg etter at de tre ble pågrepet. En annen svensk statsborger, den 23 år gamle Jusuf Hani, er blant de ranssiktede som politiet ennå ikke har pågrepet.

I alt ti personer er så langt siktet for drapsranet i Stavanger, og politiet utelukker ikke at ytterligere flere kan bli siktet. Tre av de ranssiktede er fremdeles på frifot, mens fire menn er fengslet. Den 29-årige eieren av Spy Shop i Oslo vil fredag morgen bli framstilt for fornyet varetektsfengsling. Politiet vil be om fire uker i isolasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.