RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til VM i robot-bowling

Sist oppdatert:
Kybernetikk-studentene ved NTNU i Trondheim nøyer seg ikke med kjedelig teori. De går praktisk til verks, bygger roboter og melder dem på bowlingkonkurranse.

- Denne gangen skal vi hevde oss helt i toppen, sier studentene Jonas Aamodt Moræus og Torstein Valvik til Adresseavisen.

I mai drar de til Yverdons-les-Bains i Sveits for å delta i verdensmesterskapet i robot-bowling. Der deltar 50 personer fra mer enn 20 land.

I fjor gikk det nesten galt for kybernetikk-makkerne. De havnet på 21. plass etter at robotene ble ødelagt i transporten. Nå har de forberedt seg i et halvt år.

Verdensmesterskapet i robot-bowling foregår ved at to lag av roboter spiller mot hverandre. De starter på hver sin side av et spillebrett, som er delt på midten av en tversgående grøft. På hver side av grøfta står et sett med kjegler. I løpet av 90 sekunder skal robotene uten menneskelig påvirkning komme seg over grøfta, finne kjeglene og velte flest mulig av dem. Samtidig skal de forsvare kjeglene på sin egen side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere