*Nettavisen* Nyheter.

Tilbakeslag for Frp etter ørefiken

Frp går kraftig tilbake på en meningsmåling utført mens Martin Schanches slag mot en Ap-politiker har preget nyhetsbildet.

29.08.03 09:20

I målingen som Opinion har utført for Aftenposten og NRK, får Frp en oppslutning på 15,4 prosent. Det er 4,4 prosentpoeng mindre enn i en tilsvarende undersøkelse for en uke siden.

– Det har jo stormet litt på grunn av Schanche-saken. Den kan selvsagt ha hatt en virkning, men jeg håper det ikke fordi man kan ikke straffe alle våre dyktige politikere fordi en enkeltperson gjør noe han ikke skulle ha gjort, og som han burde ha bedt om unnskyldning for, sier Frp-formann Carl I. Hagen til NRK.

Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo sier at han ikke vil spekulere i årsaken til nedgangen.

– Nei, det vil jeg ikke. Dårlige målinger er aldri hyggelig, men med så mange målinger som kommer i disse valgkamptider er det nesten umulig å lese trender, sier han til Aftenposten.

Arbeiderpartiet er det største partiet i målingen med 25,6 prosents oppslutning. SV har en oppslutning på 18,3 prosent, og Høyre har 17,7 prosent.

KrF har gått fram til 8,6 prosent. Senterpartiet og Venstre går også fram og får en oppslutning på henholdsvis 5,4 og 3,5 prosent i målingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.