Gå til sidens hovedinnhold

Tilbød Munch-vitne strafferabatt

En mann i 40-årene, som er dømt i giftdrapssaken fra Moss, ble av politiet tilbudt strafferabatt dersom han hjalp politiet med å løse Munch-ranet.

Under etterforskningen av ranet av Munch-museet, hvor de verdenskjente maleriene «Skrik» og «Madonna» ble tatt, tilbød politi og påtalemakten 40-åringen gunstige betingelser i forbindelse med giftdrapssaken i Moss.

- Jeg fikk beskjed om at de eventuelt kunne være med på det jeg oppfattet som en handel til gunst for min klient i metanolsaken. Betingelsen var at min klient kunne framskaffe viktig informasjon i kjølvannet av Munch-ranet, sier mannens forsvarer, Oscar Ihlebæk til Dagbladet.

Ihlebæk mente at hans klient ikke var i en posisjon til å takke ja til tilbudet og mannen ble dømt til fire års fengsel. Aktoratet la ned påstand om åtte år. Likevel har mannen anket dommen.

Ifølge avisen skal den metanoldømte mannen vitne i saken mot de seks som er tiltalt for Munch-ranet. Mannen skal på et tidspunkt ha vært med å forhandle med en Oslo-millionær om tilbakekjøp av de verdifulle maleriene. Selv nekter mannen for enhver befatning med ranet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar