RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbrakte ett døgn med død venn

Sist oppdatert:
En italiensk skiturist bar sin døde kamerat til ei fjellhytte og var der et døgn før de begge ble funnet.

De to italienerne i midten av 30-årene var begge menn på skitur i Beiarn kommune i Nordland da de møtte dårlig vær natt til fredag.

Italiener omkom
- De dro fra Beiarstua i Beiardalen 9 torsdag morgen med retning mot Gråtådalsstua i Gråtådalen 17 km unna. Dette er en tur som normalt tar fem-seks timer, men de kom ikke frem før 07-tiden dagen etter, forteller operasjonsleder Jan Tore Hagnes i Salten politidistrikt til Nettavisen.

På veien omkom en av skituristene, men Hagnes vet foreløpig ikke hva som har skjedd.

- Det dårlige været kan ha vært en medvirkende årsak, men vi vet ikke hva som kan ha skjedd. Siden de brukte såpass lang tid, er det naturlig å tro at ramlet ned en skrent eller noe i den duren. Mer finner vi ut etter at vi har snakket nærmere med han som overlevde turen, sier Hagnes.

Dårlig vær
Det skal ha vært dårlig vær i området på ettermiddagen og utover natten, ifølge lokalbefolkningen.

- Den overlevende fortalte at de ble overrasket av værendringene og at de med det fikk store problemer med å fortsette. Den andre døde underveis, sier Hagnes, som kan fortelle at den overlevende nå er hentet inn fra fjellhytta.

- Etter forholdene har den overlevende italieneren det fysisk bra, men han har jo gått gjennom en sterk hendelse. Han tilbrakte nesten et døgn med sin døde kamerat, sier Hagnes til Nettavisen.

Funnet av turfølge
De to italienerne ble funnet på fjellhytta fredag kveld rundt klokken 18 av et norsk turfølge på to personer.

- De prioriterte da å ta vare på han som var i live, før de på lørdag formiddag gikk flere km for å finne dekning på mobilen. Det var det nemlig der italienerne hadde gått. Det ble da sendt redningshelikopter til stedet, forteller Hagnes.

Den overlevende 30-åringen blir nå tatt hånd om av helsepersonell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere