RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr gratis-bibler med reklame

Sist oppdatert:
Ungdomsskoler over hele landet har ved skolestart mottatt tilbud om å få gratis bibler til elevene. I tillegg til Guds ord inneholder biblene reklame rettet mot ungdom.

I USA har reklamefinansierte bibler blitt distribuert siden 1993 gjennom selskapet AdBible. Nå vil selskapet prøve seg på det norske markedet gjennom datterselskapet GratisBibel.

- Vi har sendt ut noen tusen brosjyrer til ungdomsskoler og menigheter, sier daglig leder Dennis Bakke i GratisBibel til NTB.

40 sider reklame

De reklamefinansierte biblene skal prøves ut i Norge og Estland. Årsaken er at Norge har veldig liberale regler for reklame i skolen. For å finansiere biblene håper Bakke å få inn rundt 40 sider med annonser rettet mot ungdom.

- På samme måte som reklame i magasiner, vil annonsene plasseres der det er naturlig. Konseptet er rettet mot ungdom i konfirmasjonsalder fordi eldre ungdom er mer skeptisk til reklame, mens ungdom i denne alderen synes det er OK, sier Bakke til NTB.

- Prinsipielt galt

Han ser ikke noe uetisk i reklamebiblene. Men spesialrådgiver Stein Mydske i Det Norske Bibelselskap har betenkeligheter til konseptet.

- Jeg mener det prinsipielt er galt å blande reklame og Bibel, sier Mydske til NTB, og oppfordrer lokale menigheter til å dele ut bibler slik at det blir mindre fristende for skoler å ta imot tilbud fra selskap som Gratisbibel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere