*Nettavisen* Nyheter.

Tilbyr gratis vakthold av savnedes hjem

En familie i Bærum kom hjem fra flodbølge-katastrofen i Thailand, og fant huset sitt rundstjålet. Politiet frykter flere plyndringstilfeller. Nå tilbyr et vaktselskap gratis vakthold.

04.01.05 21:29

Flere hus står i dag tomme flere steder i Norge etter tragedien i Sør-Asia, og det er fare for at tyver finner fram til dem gjennom mediene og savnet-listene.

TV 2 Nettavisen skrev tidligere tirsdag om familien Bjørnstad Paus i Bærum som kom hjem til innbrudd etter å ha vært i Thailand. Trolig har tyven(e) blitt kjent med at huset sto tomt etter at familien var omtalt i lokalavisen mens de var i Thailand.

Nå tilbyr selskapet Vakt Service gratis vakthold til de som ønsker oppsyn med tomme hus.

Pårørende må på selv ringe
- Vi ønsker å bry oss ved å tilby gratis vakthold til de som ønsker det, fordi vi har lyst til å bidra med det vi kan, sier administrerende direktør i Vakt Service, Heine Wang til TV 2 Nyhetene.

- Pårørende kan ringe oss for å avtale behov. Vi tar ikke kontakt med noen, både fordi listene ikke er pålitelige, og fordi vi ikke vil virke påtrengende. De som ønsker hjelp kan ringe vår operasjonssentral, opplyser Wang.

Selskapet sendte tirsdag ut en pressemelding hvor det fremgår at «Pårørende er velkommen til å ta kontakt med operasjonssentralen på tlf. 815 00 820.»

Gratis
Vakt Service vil avtale med hver enkelt om behovet og varighet av tjenesten, og bistår uten noe vederlag.

Tilbudet forutsetter at boligen ligger innenfor vaktselskapets operasjonskapasitet.

Vakt Service er et av de ledende vaktselskapene i Norge med 23 avdelinger i hele landet og 1000 ansatte.

Securitas sitter på gjerdet
Tilbudet kommer som en foranstalting etter at det har kommet frem at svenskene har gitt et slikt tilbud. I Sverige har det også skjedd innbrudd.

TV 2 Nyhetene har tirsdag også snakket med Securitas, men de har ikke besluttet å sette i gang tiltak. Securitas sier at dersom det skulle komme en forespørsel fra myndighetene, ville de vurdere det.

Tidligere tirsdag varslet Politidirektoratet alle politidistriktene om faren for innbrudd i husene til de som er savnet etter flomkatastrofen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.