RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr misbrukte barnehjemsbarn hjelp

Laila Dåvøy.
Laila Dåvøy. Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF) vil opprette en egen hjelpetjeneste for tidligere barnehjemsbarn.

Fra mandag av vil Barne-, ungdoms- og familieforvaltningen (BUFA) bli utvidet med fagfolk for å ta imot henvendelser fra tidligere barnehjemsbarn.

Ring eller kom innom

- På BUFA vil de kunne møte opp selv eller ringe i kontortiden for å få hjelp, enten det gjelder å søke billighetserstatning fra staten, eller å komme i kontakt med offentlige hjelpeinstanser, sier Dåvøy til NTB.

Dåvøy sier det offentlige til nå har vært for dårlige til å møte denne gruppen på deres egne premisser.

Ingen nasjonal plan

På tross av at statsråden berømmer Stiftelsen Rettferd for taperne for deres arbeid med å få fram overgrepssakene, vil hun imidlertid ikke komme med løfter om noen nasjonal gransking av barnehjemmene, slik foreningen ønsker.

- Vi har ikke tatt stilling til det ennå. Vi har en arbeidsgruppe nedsatt av regjeringen som ser på ulike erstatningsordninger for ulike grupper. Den gruppen skal jobbe nå i høst og den vil gi oss verdifulle innspill, også i forhold til dette, sier Dåvøy, som regner med å kunne komme tilbake til spørsmålet om en nasjonal gransking nærmere juletider.

Statsråden sier hun regner med at dette initiativet, i tillegg til granskingen som er gjennomført i Bergen, trolig vil få flere tidligere barnehjemsbarn til å melde seg den kommende tiden. I tillegg mener Dåvøy at BUFA trolig vil kunne danne seg et bredere bilde av hvor stort omfang overgrepene eventuelt kan ha på landsbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere