RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr norsk dykkerhjelp til USA

Sist oppdatert:
Det norske forsvaret har fem norske marinedykkere klare til å bistå i redningsarbeidet etter orkanen Katrinas naturkraftdemonstrasjon.

Hvorvidt USA tar i mot tilbudet, er foreløpig ikke klart. De fem marinedykkerne befinner seg på en lenge planlagt treningstur i Canada.

Marinedykkerne kan foruten dykkertjenester delta i redningsarbeidet og gjøre lettere undervannsarbeid, opplyser kommandørkaptein Louise Bastviken i Forsvaret til NTB.

- Dette er dykkere av førsteklasses kvalitet. Vi syns det er svært hyggelig å kunne tilby hjelp til USA etter en slik naturkatastrofe, sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Fra tidligere er det kjent at Norge bevilger ti millioner kroner til den storstilte redningsaksjonen som har etterfulgt Katrinas herjinger.

- Fra oss er det klart at sju logistikere reiser. De drar førstkommende tirsdag, opplyser pressesjef Anne D. Nilsen i Røde Kors Norge til TV 2 Nettavisen.

Nyheten om regjeringens bevilgninger har foreløpig ikke endret Røde Kors Norges bidragsplaner.

- Det avhenger av hva USA ber om, understreker Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere