RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbys omvalg i Os

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
Sist oppdatert:
Rundt 40 velgere som stemte uten mulighet for å velge RV i Os i går, får tilbud om omvalg.

Det var under forhåndsstemming ved de to institusjonene Kysthospitalet Hagavik og Askvikneset Voksenpsykiatriske Senter feilen ble oppdaget.

Det ble da oppdaget at Rød Valgallianses stemmesedler ikke var med blant de alternativene pasientene kunne velge blant. Rød Valgallianse reagerte sterkt, og krever gransking av det som skjedde.

Os-ordfører Terje Søviknes, som også er leder for valgstyret i Os, har lagt seg langflat.

- Først av alt er det bare å beklage. Det har skjedd en glipp fra valgsekretariatet, en glipp som ikke skal skje, sier Søviknes til ibergen.no.

Omvalg
- Vi kalte inn til et ekstraordinært møte i valgstyret i dag morges, og har i møte i formiddag bestemt at de rundt 40 velgerne denne glippen rammet, får tilbud om omvalg, fortsetter han.

Torsdag ettermiddag forteller han at folk fra valgsekretariatet har vært i kontakt med de to aktuelle institusjonene, og at de også oppsøker institusjonene for å forsøke å snakke med hver enkelt det gjelder.

Løsningen med å tilby omvalg har vært diskutert med Kommunal- og regionaldepartementet i dag, og er ifølge Søviknes den beste måten saken kan ordnes på.

- Vi kan ikke tvinge de det gjelder å ta omvalg, men de skal i alle fall få sjansen, sier Frp-ordføreren.

Reagerer på Dahle
RV gikk tidligere torsdag hardt ut mot det som har skjedd, og ville ikke utelukke at det dreier seg om en bevisst sabotasjehandling. Dette liker Søviknes dårlig.

- Jeg beklager sterkt at RV og Torstein Dahle antyder noe slikt. Det er det ikke noe grunnlag for å antyde. Det har skjedd en beklagelig glipp, en glipp som ikke skal skje, men som likevel kan skje, sier han.

Han forteller videre at det er flere i valgsekretariatet på Os som har hatt en tung dag i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere