RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilgir ikke Hagen

Frp hevder nå at Carl I. Hagen aldri har tatt til orde for å legge ned sentrumspartiene, men Venstre-leder Lars Sponheim er fortsatt rasende på Frp-formannen.

Det var på et møte i forrige uke med nordiske journalister at Hagen besvarte et spørsmål om hvordan Norge kan få et mer stabilt og forutsigbart flertallsstyre i Norge.

- Et system med færre partier med for eksempel Ap og SV på en side og Frp og Høyre på en side, ville vært et mer fornuftig system, sa Hagen dagen etter til NRK.

- Ikke noe lovforlag
Nå sier spesialrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe, Ketil Solvik-Olsen, at Hagen aldri har tatt til orde for å fjerne sentrumspartiene.

- Dette er sterkt misvisende og baseres på feilaktige presseoppslag. Noe slikt ønsker selvsagt ikke FrP at skal vedtas ved lov, og FrP har heller ikke jobbet for noe slikt på Stortinget, skriver Solvik-Olsen i en pressemelding, og forrsøker å oppklare hva Hagen har ment.

- Svaret fra Hagen var å få to store blokker i norsk politikk – for eksempel H/FrP på en side, AP/SV på den andre. De politiske skillelinjene ville blitt tydeligere, og uten en rekke små partier på vippen ville man i hele valgperioden hatt forutsigbart flertall for en blokk, skriver Solvik-Olsen.

Frp synes det er urettferdig at Hagen er blitt beskyldt for å være en fare for demokratiet etter sine uttalelser om sentrumspartiene.

- Denne tanken er ikke ny, og både Kåre Willoch og tidligere SV-leder Erik Solheim uttalte lignende i VG den 9. september. Men når FrP sier det, så kastes det altså ut beskyldninger om «fare for demokratiet», mener spesialrådgiveren.

Ikke beroliget
Men Venstre-leder og landbruksminister Lars Sponheim er slett ikke beroliget av presiseringen fra Frp.

- Dette er overhode ingen presisering, men det samme som Hagen har sagt tidligere. Spørsmålet er hvor mye Hagen vil at demokratiet skal innskrenkes, sier Sponheim til TV 2 Nettavisen.

- Er det ikke et problem at regjeringen er en mindretallsregjering som hele tiden er avhengig av å søke støtte i Stortinget?

- Nei, det er ingen mindretallsregjering som historisk sett har hatt så stor gjenomslagskraft for sin politikk som denne regjeringen. Hagen har ikke skjønt hva demokrati er. Han har aldri sittet i noen regjering, og jeg tror ikke han vil gjøre det før vi kommer i en situasjon hvor det bare er ett parti, sier Sponheim.

Les også:

Hagen vil fjerne sentrumspartiene

Beskylder Hagen for å ønske diktatur

Jagland refser Hagen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere