RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Tillater å åpne graven

Sist oppdatert:
Familien til Rahila Iqbal (20) tillater at graven til datteren blir åpnet for å fjerne mistanken om æresdrap.

Det bekrefter familiens advokat, Abid Raja, overfor TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kjenner til at politiet nå vil sende en rettsmedisiner til Pakistan. Rahila Iqbals ektemann krever at hans kone blir obdusert for å undersøke dødsårsaken nærmere. Han er overbevist om at kona er utsatt for æresdrap.

Familien til Rahila har sagt ja til å åpne graven for å gjennomføre en eventuell ny obduksjon, men håper at det ikke skal bli nødvendig.

- Familien ønsker at man først ser på de rapportene som foreligger fra legene der nede, og at man avhører vitner. Hvis det ikke er tilstrekkelig så har de motvillig sagt ja til å åpne graven, sier Raja.

20 år gamle Iqbal ble funnet død i forbindelse med en trafikkulykke i nærheten av byen Randheer onsdag.

- Offentlig lynsjing
Raja sier til TV 2 Nettavisen at familien er sjokkert over at de blir beskyldt for æresdrap på datteren. Tre dager etter hennes død opplever de å få drapsmistanker mot seg av et samlet medie-Norge.

- Media burde ha ventet til man visste hva dette var før de begikk denne offentlige lynsjing. Politiet kunne ha avkreftet at dette er æresdrap, men det gjør de ikke. Se på forsiden av tabloidene i dag. Dette har de fått fra politiet. Det er helt klart. De har fått det fra politiet. De kan avkrefte at æresdrap men det gjør de ikke, sier Raja.

Håper hun får ligge
Ektemannen til Rahila Iqbal, Ahmad (21), sa fredag at han er overbevist om at kona er drept. Han mener årsaken er at de to giftet seg uten tillatelse fra hennes familie. Tre måneder før dødsfallet flyttet Rahila hjem til sine foreldre. Det skal også være tatt ut separasjon, men Ahmad mener at denne er forfalsket.

- Familien vil at den mistanken som er rettet mot dem ikke skal eksitere lenger. Derfor har de sagt ja til dette, sier Raja.

- Det strider mot religionen og mot god moral å grave opp en død person. I Pakistan er det nå 50 grader i skyggen og svært varmt i jorden. Det er høy aktivitet i jorden og de døde blir gravlagt nær sagt nakne. Ikke i en kiste som her i Norge. Det vil ikke være et behagelig syn for familien der nede hvis de får se henne, sier Raja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere