RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilpasningsproblemer førte til drap

Sist oppdatert:
Både politi og forsvarer er enige om at tilpasningsproblemer er årsaken til at den iranske faren tok livet av datteren (18). Mannen er siktet for overlagt drap og har erkjent straffskyld.

- Et mulig motiv for drapet kan være tilpasningsproblemer etter at datteren kom fra Iran for å bo med faren, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i en pressemeldling.

- "Tilpasningsproblemer" er vel dekkende som en bakgrunn for hva som har skjedd. Noe mer har jeg ikke lyst til å si, så tidlig i etterforskningen, sier mannens advokat, Knut Hurum til TV 2 Nettavisen.

- Det finnes ikke grunnlag for å si at det er snakk om æresdrap. Det har vært en krangel, men jeg har veldig vanskelig for å se hva som er årsaken til drapet, sier politiadvokat Mette Haldorsen til TV 2 Nettavisen.

Skal undersøkes av psykolog
Haldorsen sier at 41-åringen vil bli fremstilt for judisiell observasjon, og at politiet nå vil avhøre vitner for å få saken bedre belyst. Mannen har erkjent å ha drept sin datter, og politiet mener således at saken langt på vei er oppklart.

- Vi vil ta sikte på å få denne saken opp for retten før jul, sier Haldorsen.

Samtykker til varetekt
- 41-åringen som er siktet for å ha drept sin 18-årige datter har tirsdag samtykket til fire ukers varetekt, hvorav to av disse i isolasjon. Politiet bekrefter av datteren er drept ved kvelning, heter det i pressemeldlingen.

Politiet opplyser at siktede forklarer seg greit for politiet under avhør og bekrefter de faktiske forhold. Ifølge varetektskjennelsen fra Oslo tingrett har mannen også erkjent straffskyld.

Nettopp kommet til Norge
Den 18 år gamle kvinnen kom til Norge for cirka 6 måneder siden. Hun snakket ikke norsk. Hennes far har bodd i Norge i 14 år og er norsk statsborger.

- Det var nok ikke så lett for far og datter å begynne å bo sammen, sier Haldorsen.

- Et mulig motiv for drapet er at det har vært tilpasningsproblemer for datteren etter at hun kom fra Iran for å bo med sin far, og at det på denne bakgrunn har oppstått krangel som igjen har ført til at hun ble drept, sier Abrahamsen.

Men nøyaktig hva konflikten mellom far og datter dreide seg om, kan eller vil ikke politi eller forsvarer si noe om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere