– Vi jakter fortsatt etter to mistenkte etter hendelsen. Én antatt gjerningsperson og en som løp sammen med ham fra stedet. Vi kjenner ikke identiteten til de mistenkte, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om knivstikkingen, som skjedde nær Brugata søndag klokken 2.05.

En mann i 30-årene lå på bakken og var knivstukket i magen. Han ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt rett til operasjonsbordet på Ullevål sykehus.

– Tilstanden hans er ikke lenger kritisk. Heldigvis, sier Nygård.

– Knyttes ikke til et spesielt miljø

De to mennene i 20-årene, som selv oppsøkte legevakten, er også utenfor livsfare. De var alvorlig skadd og ble kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å si noe om foranledningen til knivstikkingen. Politiet vil heller ikke gi opplysninger om hvorvidt ofrene var tilfeldige.

– Vi kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningsperson og ofrene. Vi knytter ikke hendelsen til et spesielt miljø. Men dette er en hendelse som ikke gir grunn til uro for allmennheten, sier Nygård.

Gjennomfører avhør

Politiet driver taktisk etterforskning. De henter systematisk inn overvåkingsbilder og gjennomfører avhør.

Ifølge VG beskrives de mistenkte som menn med nordafrikansk utseende. Den ene beskrives som 185 centimeter høy, iført mørk parkasjakke, mørke bukser og lyse sko. Den andre beskrives som en mann mellom 25–30 år, rundt 165 centimeter høy og iført svart lue.

(©NTB)