*Nettavisen* Nyheter.

Tilstanden kritisk for 13-åring

Foto: Johnny Olsen (Scanpix)

Tilstanden er kritisk og ustabil for den 13 år gamle jenta som ble slept under en bil i Slemmestad.

20.06.09 13:07

Den 12-13 år gamle jenta var på vei hjem fra skolen på sykkel da hun ble påkjørt to ganger torsdag formiddag.

Etter påkjørselen ble hun sittende fast under en personbil og ble slept etter denne bilen hele fire kilometer fra ulykkesstedet.

Les mer:Jente slept i flere kilometer

Jenta fikk store brannskader i ulykken og er innlagt ved brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Sykehuset opplyste til NTB fredag kveld at tilstanden til 13-åringen er kritisk og ustabil, og at hun får intensivbehandling.

Før jenta ble overført til Bergen, vurderte Ullevål universitetssykehus det slik at skadene hennes var alvorlige, men at tilstanden var stabil. Hun har pådratt seg brudd- og hodeskader, i tillegg til brannskadene.

Hadde lav fart
Ifølge Budstikka.no skal jenta ha blitt truffet av lastebilen i lav fart, da hun prøvde å krysse veien på vei hjem fra skolen.

Også bilen som traff jenta etterpå, skal trolig ha hatt lav fart, noe som ifølge politiet kan bidra til å forklare hvorfor sjåføren ikke oppdaget at noe var under bilen.

Flere vitner så påkjørselen, men jenta ble slept med bilen fire kilometer før hun ble oppdaget.

Etter ulykken har ungdomsskolen holdt åpent for de elevene som måtte ønske å komme for å snakke om det som har skjedd.

Både føreren av lastebilen og privatbilen skal avhøres, og er rutinemessig fratatt førerkortene. De er begge formelt siktet for brudd på veitrafikkloven og har avgitt blodprøver.

Les mer:Elever var vitner til ulykken

Ikke bitre på sjåførene
Gjennom rektoren på skolen der jenta går, fortalte foreldrene fredag at de ikke er bitre på sjåførene.

- De har bedt meg om å formidle forsoning til pressen, og at de ikke har noe aggressivitet i forhold til det her. Foreldrene har også medfølelse for dem som var sjåfører. For det er to tragedier i denne saken, jentas og sjåførenes, fortalte rektor Iver Hole ved Slemmestad ungdomsskole til Nettavisen.

Hole la til at det har blitt skrevet en del aggressive blogger om sjåførene, og syntes det derfor er flott at familien til jenta også tenker på de to sjåførene.

- Jeg synes det er flott at de kan se dette midt opp i det de nå opplever med sin datter, sa rektoren.

Les mer:- Har medfølelse med sjåførene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag