Tilstanden stabil for to år gammel jente etter drukningsulykke

OVERFØRT TIL LOKALSYKEHUSET: Den to år gamle jenta ble fredag kveld fløyet til Rikshospitalet med luftambulanse. Hun er nå overført til Drammen sykehus.

OVERFØRT TIL LOKALSYKEHUSET: Den to år gamle jenta ble fredag kveld fløyet til Rikshospitalet med luftambulanse. Hun er nå overført til Drammen sykehus.

Politiet vil finne ut grunneier kan ha brutt loven.

Jenta som fredag ble funnet livløs av foreldrene i en dam i et byggefelt i Åros i Røyken kommune, er nå overført fra Rikshospitalet til Drammen sykehus. Tilstanden til toåringen betegnes som stabil.

Det melder dt.no.

Etterforsker saken

Politiet i Røyken og Hurum vil etterforske om grunneieren har brutt loven.

- Det som er utviklingen er at det kommer til å bli opprettet sak mot grunneier, og så vil vi undersøke videre hva som er tilfelle her, sier lensmann Reidar Foss ved Røyken og Hurum lensmannskontor til avisa.

Fortvilet grunneier

Han understreker at grunneieren er dypt fortvilet over det som har skjedd og at saken er komplisert.

Foss sier politiet skal finne ut hva som har skjedd. Hvis det viser seg at dammen ikke var forsvarlig sikret, kan det være snakk om brudd på bygningsloven.

Ble funnet bevisstløs

Meldingen om ulykken kom inn til politiet fra AMK like etter klokka 18 fredag. Politi, brannvesen, ambulanse og luftambulanse rykket ut. Jenta på snart tre år var bevisstløs nødetatene kom fram til stedet.

Ulykken skjedde i et boligfelt som er under oppføring. Det var faren som fant jenta.

Politiet opplyser til NTB at det har vært gravearbeid på naboeiendommen, og hullet var fylt av regnvann. På en eller annen måte havnet jenta i dette hullet.

Hun ble fløyet til Rikshospitalet i luftambulanse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.