*Nettavisen* Nyheter.

Tilstår barnehjems-overgrep

En mann i 60-årene har tilstått å ha misbrukt to Waisenhus-barn seksuelt. Barna bodde hos ham i helger og han forsøkte å kjøpe deres taushet for 300 kroner.

01.02.05 11:50

Mannen, som bodde på et lite sted i Rogaland, ble kalt inn til politiavhør etter at flere Waisenhus-barn anmeldte ham for seksuelle overgrep.

I avhør har mannen forklart at han flere ganger befølte to Waisenhus-gutter, som var i besøkshjem hos ham, skriver Rogalands Avis.

300 kroner for taushet
Ifølge de to tidligere barnehjemsbarna mannen har innrømmet å ha befølt, skal han på midten av 1980-tallet ha betalt de to guttene 300 kroner, og bedt dem glemme det som hadde skjedd.

Han er imidlertid anmeldt for langt grovere overgrep enn han har tilstått. Mannen innrømmer heller ikke å ha misbrukt to andre barnehjemsbarn, som til politiet har hevdet han forgrep seg på dem.

Trolig foreldet
Selv om mannen har tilstått overgrepene, er det lite trolig han vil bli straffet for dem. Ifølge politiet er misbruket, som skjedde på slutten av 1970-tallet, trolig foreldet. Etter at guttene fortalte om overgrepene, fikk mannen ikke lenger ha Waisenhus-barn på besøk, forklarer en kvinne som var ansatt på Waisenhuset.

Seks av de ansatte ved barnehjemmet som er mistenkt for seksuelle overgrep, har så langt vært i avhør hos politiet. To menn med tilknytning til Waisenhuset har nå tilstått overgrep. Den ene, som er tidligere barnehjemsansatt, fosterfar og kristen ungdomsarbeider, har innrømmet overgrep mot flere enn ti unge gutter. Ingen er så langt siktet i saken, ifølge politiadvokat Geir Magne Torvestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.