RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilstår Nokas-ranet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Johnny Thendrup (40) - en av de tiltalte i Nokas-saken - har tilstått medvirkning til dødsranet.

Thendrup har tilstått i avhør med politiet, bekrefter hans advokat overfor TV 2. Johnny Thendrup er storebroren til Thomas Thendrup som også er siktet for Nokas-ranet.

Tilståelsen kom allerede sist torsdag. Gjennom to dager skal Thendrup i detalj ha forklart sin rolle i dødsranet.

- Jeg kan bekrefte at min klient har tilstått at han har deltatt under selve ranet, sier Johnny Thendrups advokat Johnny Veum til TV 2.

Hva Thendrup har forklart, ønsker han ikke å si.

Johnny Thendrup er en av de 11 personene som politiet mener var på Domkirkeplassen 5. april 2005. Politiet mener også at det var han som ble skutt i låret under skuddvekslingen mellom politi og ranere. Under en medisinsk undersøkelse i Nederland ble det funnet et arr på hans høyre lår som kan stamme fra en skuddskade.

To av de andre tiltalte i saken har plassert Thendrup i Nedre Dalgate både før og etter ranet. Thendrup ble arrestert i Nederland i mai i år, og motsatte seg utlevering. Etter at Thendrup ble utlevert til Norge har han altså valgt å forklare seg til politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere