RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilstår overgrep mot 14-åring

Sist oppdatert:
En barne -og ungdomsarbeider forgrep seg på sin 14 år gamle elev i fjor høst. Først 13 måneder senere ble saken anmeldt.

- Vi har mottatt en voldtektsanmeldelse, og en 22 år gammel mann innrømmer å ha hatt samleie med en mindreårig, og forstår at dette var galt. Siktede nekter for at det var en voldtekt, sier lensmannen som etterforsker saken til Bergens Tidende.

22-åringen var i ferd med å fullføre utdannelsen som barne -og ungdomsarbeder da han høsten 2002 fikk plass som lærling ved en ungdomsskole i Hordaland.

Etter noen uker tok han kontakt med den 14 år gamle jenta, og inviterte henne blant annet med på et religiøst møte. I avhør har hun forklart at hun en gang hun ble lokket hjem til ham, nektet å kysse 22-åringen, og at han da skal ha tvunget henne til å gjennomføre samleiet.

Saken først anmeldt i begynnelsen av november i år. Jenta har forklart at hun prøvde å si fra til skolens ledelse, men følte at hun ikke nådde frem. Hun fikk store problemer med å tilpasse seg skolen, og det var kommunepsykologen som til slutt meldte fra om saken.

Nå prøver lensmannen å finne ut hvordan det kunne gå så lang tid før saken ble anmeldt, og sjekke om noen kan ha brutt meldeplikten. Både ledelsen og flere lærere ved skolen er kalt inn til avhør, sier han til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere