Gå til sidens hovedinnhold

Tilstår pastorkone-drapet

Kvinnen (26) som er mistenkt for å ha utført drapet på kona til norskfødte Helge Fossmo i Sverige, har tilstått ugjerningen. Politiet tror motivet kan ha vært sjalusi.

- Kvinnen tilsto i forhør natt til mandag, sier Uppsalapolitiets talskvinne Lena Larsson til avisen Expressen.

Sjekkes mot tekniske funn

Til tross for tilståelsen fortsetter politiet et bredt utredningsarbeid i drapssaken. Tilståelsen sjekkes blant annet opp mot tekniske bevis.

Påtalemyndigheten ønsker ikke å gå ut med detaljer rundt hva kvinnen har erkjent i de lange avhørene natt til mandag, men hennes forklaring har fått politiet til å endre siktelsesformen fra svak til sterk når det gjelder drapet på 23 år gamle Alexandra Fossmo natt til lørdag.

Kvinnen ble skutt i hodet i sin egen seng i den lille byen Knutby en drøy times kjøring fra Stockholm. Politiet mener at den siktede like før også skjøt familien Fossmos nabo og venn, Daniel Linde, i halsen og skulderen. Helge Fossmo dro for å hjelpe naboen da kona ble drept.

Fant forrige kone død
Dette er den andre tragedien som rammer Helge Fossmo på få år. I 1999 ble hans forrige kone funnet død i badekaret, skriver VG. Året etter giftet han seg med 23-åringen som nå er drept. Fossmo var pastor i Filadelfia-menigheten som både han, siktede og begge ofrene tilhørte.

Politiet tror at sjalusi var motivet for drapet. Den siktede hadde bodd med familien Fossmo i to år som barnepike. 26-åringen hadde etter hvert utviklet et dypere forhold til Helge Fossmo.

- Sjalusi
- Hun var forelsket i ham. Iblant var det nesten som om det var de to som var et par, sier søsteren til Helge Fossmo til Expressen.

Etter overfallet 8. november da den siktede slo Alexandra Fossmo i hodet med en hammer, flyttet hun ut av hjemmet til sin far i Uppsala. Der ble hun også arrestert etter drapet. Overfallet ble ikke anmeldt, men først kjent for politiet etter drapet.

Fant spor
Det var historien om hammer-overfallet i november som satte politiet på sporet av 26-åringen. Fra hjemmet til skuddskadde Daniel Linde ble det funnet fotspor i størrelse 37 -38 som førte til Fossmos hjem bare 100 meter unna.

Politiet har ennå ikke sagt noe om hvorfor Linde ble skutt. Han var en god venn av familien, og arbeidsgiveren til avdøde Alexandra Fossmo.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger