RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilsto overgrep mot datter

Sist oppdatert:
En 43 år gammel mann fikk redusert straffen med fire måneder i Borgarting lagmannsrett fordi han tilsto å ha hatt sex med datteren.

«I formidlende retning må det legges betydelig vekt på tiltaltes tilståelse» står det i dommen, ifølge Aftenposten. Lagmannsretten reduserte den opprinnelige straffen på seks år, til fem år og seks måneders fengsel.

Mannen hevder han ikke forgrep seg på datteren før hun hadde fylt ti år. Selv sier jenta at overgrepene begynte da hun var seks, og det er dette lagmannsretten har lagt til grunn. Aktor Marit Helen Evjemo mener det er riktig å redusere straffen selv om tilståelsen er begrenset.

- Såpass omfattende tilståelser er sjelden i saker som denne. Dette har hatt stor betydning for etterforskningen, både av prosessøkonomiske hensyn og fordi det har redusert belastningene for fornærmede i saken, sier statsadvokaten til Aftenposten.

Faren har også blitt dømt til å betale datteren 160.000 kroner i erstatning. Jenta får nå profesjonell hjelp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere