*Nettavisen* Nyheter.

Tilsto sex etter DNA-funn

Den sex-tiltalte varaordføreren nektet for at han hadde hatt sex med ei 15 år gammel jente. Så fant Kripos DNA i senga hans.

22.12.06 12:45

Den 41 år gamle varaordføreren i Kautokeino ble siktet for seksuell omgang med en mindreårig i begynnelsen av januar i fjor. Han ble også pågrepet og varetektsfengslet.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil i jula

3. januar faller dommen mot 41-åringen. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om seks måneders fengsel.

Nektet
Jenta hadde fortalt til politiet at hun hadde hatt sex med den 25 år eldre mannen flere ganger. Men 41-åringen nektet for at det hadde skjedd.

- Han nektet hardnakket fra januar til sommeren for at det var tilfelle. Men da han ble forelagt DNA-bevis, tilsto han, sier politiadvokat Are B. Meedby til Nettavisen.

Det skjedde i juni i år.

Kripos fant DNA på et stretch-laken hentet fra 41-åringens leilighet i Kautokeino, ifølge avisa Sagat.

Var betatt
Mandag i forrige uke forklarte 41-åringen seg i Indre Finnmark tingrett da saken hans kom opp.

Der gav han rettes medlemmer sin versjon av hva som hadde skjedd etter at han møtte jenta på en fest hos en kompis i fjor høst.

Han sa i sin forklaring at han var betatt av den da 15 år gamle jenta, og at det sviktet dømmekraften hans.

Han innrømmet at de ved flere anledninger hadde hatt sex hjemme hos ham. Han hadde til og med vært nødt til å kjøpe angrepiller til henne.

- Ble presset
Kautokeino-jenta, som nå er 16 år gammel, fortalte i retten at hun ble presset av 41-åringen til å ikke gå til politiet.

Han skal også ha bedt henne om å ikke oppsøke lege, etter at foreldrene og en tredjeperson kom på døra hans den 27. desember i fjor og gjorde en slutt på forholdet.

Dagen etter ble han anmeldt til politiet. Dette var starten på det som nå omtales som Kautokeino-sakene i mediene. I alt 12 personer er siktet eller tiltalt i forbindelse med saken. Ytterligere seks personer er under etterforskning.

Sex med 17 menn
I retten kom det fram at jenta også flere år tidligere hadde hatt seksuelle forhold til flere eldre menn. Ett av disse forholdene ble anmeldt av foreldrene til politiet, men den saken er henlagt.

Hun skal også ha hatt et seksuelt forhold til en annen mann samtidig som hun traff 41-åringen.

Jenta er involvert i tre-fire av Kautokeino-sakene der menn er mistenkt, siktet eller tiltalt for å ha hatt et seksuelt forhold til mindreårige jenter. Den suspenderte varaordføreren er en av fire menn som er tiltalt for å ha hatt sex med den mindreårige jenta.

Under etterforskningen satte 16-åringen og venninnen opp en liste over de mennene hun har hatt et seksuelt forhold til. De kom til 17 navn. Tre av mennene er godt over 20 år gamle. En nærmer seg 30 år. Disse mennene er tiltalt i overgrepssaker som har vært oppe eller skal opp i retten over jul.

De øvrige 13 mennene på lista var ifølge politiadvokat Meedby nærmest jevngamle med jenta i alder og utvikling, og det er derfor ingen grunn til å straffeforfølge disse.

- Dette er den eneste saken som er tung. Det er fordi jeg føler noe for tiltalte, sa jenta i retten da hun forklarte seg om forholdet til varaordføreren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.