*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt etter rekordbeslag av ecstasy

To menn er tiltalt for smugling og oppbevaring av norgeshistoriens største beslag av ecstasypiller samt 4,3 kilo kokain.

I april starter rettssaken mot de to tiltalte, en mann av jugoslavisk opprinnelse i 40-årene og en mann i 20-årene fra Askim. Den yngste mannen skal ha vært kjæreste med den eldre mannens stedatter.

Ifølge Smålenenes Avis-NTB pågrep politiet i alt fire personer da de under en razzia mot en bolig i Askim i mai beslagla det store narkotikapartiet.

Etter en stund i varetekt frafalt politiet til slutt siktelsen mot to pågrepne kvinner, mens politiet opprettholdt siktelsen mot de to tiltalte mennene som ble sittende fengslet.

Tatt på fersken
I april i fjor skal den yngste mannen ha reist til Malmø i Sverige der han overleverte om lag 150.000 kroner til en annen mann av jugoslavisk opprinnelse. Etter noen dager skal så mannen i 40-årene ha reist til Nederland der han hentet en bil som var lastet med 4,36 kilo kokain og 49.930 ecstasypiller.

Da han kom hjem til Askim ble imidlertid begge de tiltalte mennene overrasket av politiet da de var i gang med å demontere støtfangeren der stoffet var gjemt.

Norgeshistriens største
Ifølge sammenligninger som avisa har gjort er beslaget av ecstasy det største som er gjort i Norge noen gang. I fjor var det største enkeltbeslaget på 30.000 piller.

I hele 2002 ble det beslaglagt 102.217 piller, viser årsrapporten som Kripos utarbeider hvert år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag