Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for giftdrap

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
OSLO/MOSS: (TV 2 Nettavisen): I dag startet den første av flere rettssaker i den omfattende metanolsaken. De tre personene som er tiltalt for giftdrap, erklærte seg alle uskyldige da saken startet mandag.

Rettssaken i Moss tingrett er den første av flere straffesaker mot sentrale personer i spritsmuglermiljøet. Allerede i februar skal spritkongen Erik Fallo i retten tiltalt for tilsvarende forhold.

De tre personene er tiltalt etter blant annet giftdrap-paragrafen. Den samme paragrafen ble brukt da hjelpepleieren Arnfinn Nesset i 1983 ble dømt for giftdrap.

I Moss tingrett erkjente en av mennene seg skyldig i spritsmugling, og mennene erkjente også at de har solgt smuglersprit, men erklærte seg altså ikke skyldig i det mest alvorlige tiltalepunktet.

Sentrale spritsmuglere
De tre tiltalte i Moss tingrett skal ha vært sentrale i spritsmugler-miljøet i Østfold. Påtalemyndigheten mener at de tre solgte metanolholdig smuglersprit etter at de var blitt klar over at spriten inneholdt dødelig metanol.

Spritpartiene som de solgte skal være knyttet til to dødsfall. I tillegg skal åtte personer ha blitt skadd av metanolspriten. Seks av disse ble livstruende skadd.

Testet sprit
I retten mandag sa aktor at de tre mennene testet spriten hos en venn på i forskningsavdelingen til industrigiganten Borregaard. Det skjedde 27. august 2002, og på laboratoriet ble det påvist metanol i spriten.

- Til tross for dette fortsatte de å selge spriten, sa statsadvokat Pål Kulø Lønseth i retten mandag.

John Christian Elden, som forsvarer den antatte hovedmannen i Moss tingrett, mener at de virkelige nøkkelpersonene i metanolsaken befinner seg i Portugal.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere