Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for overgrep i Gambia

Mandag starter rettssaken mot en norsk mann i slutten av 50-årene som er tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt i Gambia.

Tiltalen gjelder alvorlige overgrep begått i 2003 og 2004 i Gambia mot en gutt som den gang var 12 år gammel. Ved flere anledninger skal tiltalte ha hatt seksuell omgang med den mindreårige gutten. Tiltalte er en norsk mann i slutten av 50 årene som tidligere har vært lærer i videregående skole.

Det er omfattende bevisførsel i saken, blant annet har vitner reist fra Gambia for å forklare seg. Det er satt av over en uke til behandling av saken, melder Oslo politidistrikt.

Nordmannen er også tiltalt for å ha forsøkt å påvirke fornærmede og et vitne til å endre sine forklaringer og for å ha brutt besøksforbudet som som ble ilagt ham av påtalemyndigheten i juli 2004.

Nordmannen ble politianmeldt i fjor vår, og på høsten reiste en delegasjon til Gambia for å etterforske påstandene.

I mai i år, mens etterforskningen i Gambia-saken pågikk, skal mannen ha forgrepet seg seksuelt på en jente ved skolen der han jobbet på det tidspunktet. Også dette forholdet må han svare for i Oslo tingrett kommende uke.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken