Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for seksuell omgang med datter (4)

En 52 år gammel mann fra Vestfold står tiltalt for seksuell omgang med sin fire år gamle datter.

Tiltalebeslutningen er basert på hva datteren selv har fortalt. Faren, som tidligere har jobbet frivillig i en menighet, erkjente ikke straffskyld i Tønsberg tingrett mandag, skriver tb.no.

Overgrepene ble først reagert på da fireåringen snakket med en venninne. Moren til venninnen overhørte samtalen og reagerte sterkt på det fireåringen fortalte at faren hadde gjort med underlivet hennes.

Plages av mareritt
Moren til fireåringen vitnet i retten mandag. Hun sa det tok tid før hun klarte å innse hva som hadde skjedd.

– Datteren min har fortalt den samme historien i ett år nå. Det gjør meg veldig skremt, sa moren, ifølge tb.no.

Hun og datteren har nå flyttet fra mannen. Datteren er plaget av stadige mareritt. Det hender hun får skrekkanfall, og hun går til barnepsykiatrisk behandling.

Badet med datteren
Faren mente historien som barnet forteller skyldes ledende spørsmål, sorgreaksjonen etter separasjonen mellom han og moren og vanskeligheter med å skille mareritt fra virkeligheten.

I retten forklarte faren at han ofte badet med datteren. Han skal ha dekket til kjønnsorganet sitt med en lekebøtte når han mente det var nødvendig. Det skal han ha snakket åpent med fireåringen om, skriver tb.no.

Tirsdag vil fireåringens tidligere barnevakt vitne i retten. 52-åringen har innrømmet at han kom hjem full en gang og la seg oppå barnevakten som da var 14 år gammel.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget