*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt på grunn av dialekten

Striledialekt kan føre med seg store problemer.

14.02.07 08:44

(iBergen.no) I alle fall om en skal tro sotramannen, som er tiltalt for forsikringsbedrageri. Han påstår manglende forståelse mellom han og en østlending er årsaken til at han nå er tiltalt, melder Bergens Tidende.

Saken startet etter at stormen Inga herjet for drøyt to år siden. Den 44 år gamle strilen meldte fra til Gjensidige NOR om at naustet hans var blitt påført store skader. En takstmann kom og så på naustet, og 44-åringen fikk utbetalt 116 000 kroner i erstatning.

I etterkant fikk Gjensidige NOR tips om at mannen har krevd penger for en trebrygge som aldri har eksistert, og saken endte med politianmeldelse. I går kom saken opp for Nordhordland tingrett.

Sotramannen hevdet i retten at han aldri hadde sagt at han hadde noen trebrygge, men at han hadde kjøpt inn materialer til å bygge den. Disse skal ha ligget i naustet og forsvunnet med stormen. Tre personer fra Gjensidige NOR mente imidlertid at 44-åringen både hadde påstått at bryggen var der, og beskrevet hvordan den så ut.

Til dette sa tiltalte: - Jeg har problemer med å forklare meg. Og takstmannen er østlending og jeg er stril. Det må være en misforståelse.

Om retten er enig i at striledialekten faktisk er så vanskelig å forstå, gjenstår å se, skriver bt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.