RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalte brøt sammen i gråt

MOR STÅR TILTALT: Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker med forsvarer Geir Hovland i Oslo tingrett mandag, hvor en mor står tiltalt for å ha drept datteren ved drukning.
MOR STÅR TILTALT: Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker med forsvarer Geir Hovland i Oslo tingrett mandag, hvor en mor står tiltalt for å ha drept datteren ved drukning. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ved hjelp av telefonavlytting og chattelogger mener påtalemyndigheten å kunne bevise at en kvinne drepte sitt halvannet år gamle barn.

OSLO (Nettavisen og NTB): Rettssaken der en 28 år gammel kvinne og hennes britiske kjæreste (35) står tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter, fortsetter i Oslo tingrett tirsdag.

Tirsdag begynte dommeren og statsadvokaten med å spørre tiltalte ut om hvordan og hvor ofte hun dyppet barna ned i en bøtte med vann som en avstraffelse. Det var denne metoden som statsadvokaten mener førte til at datteren til slutt døde.

- Jeg har ikke noe tidsperspektiv fra den tiden, men kan ikke ha vært mer enn noen sekunder, svarer hun.

Da statsadvokaten begynte utspørringen om dagen som endte med at datteren hennes døde, så brøt hun sammen i gråt og forsvareren hennes ba derfor om at hun fikk en pause til å samle seg igjen. Dette sa dommeren ja til og retten tok en halvtimes pause. 

Statsadvokaten spurte henne også om hvordan datteren oppførte seg etter at hun hadde blitt dyppet i vannbøtten. 

- Hun var helt vanlig etterpå. Det kan hende at hun pustet litt tungt, sier hun om minuttene etter den første gangen hun brukte bøtta den kvelden.

Følg Nettavisens direkterapportering fra dag to av rettsaken i bunnen av saken.

Chattelogger

Ved hjelp av telefonavlytting og chattelogger mener påtalemyndigheten å kunne bevise at en kvinne drepte barnet sitt ved å holde hodet hennes i en vannbøtte. Saken startet mandag.


Mor og samboer tiltalt

Den 28-årige Oslo-kvinnen er tiltalt sammen med sin 35-årige britiske kjæreste. Kvinnen erkjente straffskyld for mishandling i retten mandag, men ikke for tiltalepunktet om forsettlig drap på den halvannet år gamle jenta. 35-åringen nekter all straffskyld.

«Drapet er begått under særdeles skjerpende omstendigheter idet avdøde, i overkant av ett og et halvt år gammel, var forsvarsløs og handlingen har et dominerende preg av mishandling og avstraffelse», heter det i tiltalen, som kan gi fengsel i opptil 21 år.

Ble satt i skammekroken

Ifølge den tiltalte kvinnens forklaring mandag begynte mishandlingen med at den lille jenta ble satt i skammekroken. Hun plasserte en PC på bordet slik at 35-åringen i England kunne se hva som foregikk.

– Han introduserte det med slåing. Jeg satte meg mot i starten, men han sa at han hadde vært like streng mot lillesøster og kusiner, og de lever lykkelige liv. Han forsikret meg og klarte å overbevise meg om at dette er til jentas beste slik at hun ikke skulle oppleve noe av det jeg har opplevd. Jeg ville ikke at hun skulle oppleve noe vondt. Og selv om jeg gråt under disse metodene, kunne jeg si til meg selv at hun slipper overgrep og slipper å oppleve det jeg har opplevd, sa kvinnen.

Hun forklarte i retten at 35-åringen ga henne beskjed om å slå jenta hardere slik at hun skulle gråte mer.

Følg Nettavisens livedekning fra rettssaken her


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere