*Nettavisen* Nyheter.

Timelønn: 38 kroner

Polske Bozena Fyllingen konkluderte med at Polen er et bedre sted å jobbe, etter å ha tjent 38 kroner timen hos Montér Knarvik.

20.12.05 09:00

Etter halvannen måned fikk 24-åringen nok, og sa opp lærlingekontrakten med byggevarefirmaet på Knarvik. For å jobbe i kassen fikk den arkitektutdannete polakken 38,51 kroner timen med et lørdagstillegg på 11 kroner.

Kvinnen, som ifølge Bergensavisen snakker flytende norsk, har bodd på Lindås sammen med sin norske ektemann i to år. Hun inngikk lærlingekontrakten med Montér Knarvik, med det formål at hun skulle stige i gradene når hun snakket bedre norsk. Men da hun begynte å snakke om lønnsforhøyelse, fikk hun kjeft, hevder hun.

- Jeg har dårlige erfaringer med det norske arbeidslivet, og har mest lyst til å flytte hjem. Bedre å få betalt i Polen, men bli behandlet på en skikkelig måte, sier Bozena Fyllingen til BA. Hun har også tidligere vært i konflikt med en arbeidgiver i Norge. Den konflikten gjaldt også manglende utbetaling av lønn.

Daglig leder i Montér Knarvik avviser at bedriften ansatte Fyllingen for å skaffe seg billig arbeidskraft, og sier hun gikk på vanlig lærlingekontrakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.