RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TINE stenger tre anlegg

Sist oppdatert:
Konsernstyret i TINE har vedtatt å legge ned anleggene i Haugesund, Folldal og Vikeså.

Anlegget i Haugesund vil bli lagt ned innen 1. juli 2007, og produksjonen vil i stedet fordeles på anleggene i Bergen og på Sola, opplyser selskapet.

- Vi har de senere årene solgt mindre søtmelkprodukter fordi forbrukernes vaner endres og fordi vi har fått en hardere konkurranse i markedet. Anleggene i Bergen, Haugesund og Sola ligger forholdsvis nær hverandre og har dels overlappende produksjonsspekter, sier administerende direktør Kjetil Thu i TINE Meiriet Sør.

- Vi forstår godt at dette er en vanskelig dag for de ansatte i Haugesund. Det viktigste for oss nå er å ta oss av de ansatte og sørge for en best mulig omstilling, fortsetter han.

Konsernstyret i TINE har samtidig vedtatt å satse på anleggene på Storsteinnes, Elnesvågen og Byrkjelo til å ta seg av hovedtyngden av brunostproduksjonen. Produksjonen ved Ørsta og Lom og Skjåk fortsetter inntil det er nærmere avklart hvilket av disse anleggene som skal ta seg av spesialprodukter.

Produksjonen ved Folldal og Vikeså avvikles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere