RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tines lesbiske konkurrent

Sist oppdatert:
Synnøve Finden og Pernille Holmen bygde opp ostefabrikken som i dag er Tine Meieriers største konkurrent. Men historien er en ganske annen enn den vi ser på TV-reklamen.

Reklamen viser en ung, blond jente som lærte seg ostefaget av sin mor. Barnebarnet, forfatteren Tor Edvin Dahl, forteller til homo-magasinet Blikk at Synnøve i virkeligheten var en stor dame med knust finger og smadret nese.

Lesbisk?
I tillegg er det fortsatt ikke klart hva slags forhold Synnøve hadde til sin kollega Pernille. De to kvinnene møttes på midten av 1920-tallet og bygde opp det suksessrike firmaet fra bunnen av.

De både bodde og arbeidet sammen.

– Jeg har i alle år fått spørsmål om hva slags forhold de to damene egentlig hadde, og om de var lesbiske. Og jeg har jo lurt mye på det selv også. Det er vel ikke så rart at det allerede den gang ble snakket om dette, for det var jo nok av soverom i det store huset på Kjelsås. Likevel valgte de altså å dele ett. Men det eneste svaret jeg kan gi, er at jeg ikke vet. Det blir bare gjetting fra min side, sier Tor Edvin Dahl til Blikk.

Synnøve Finden tok hemmeligheten om sin legning med i graven da hun døde i 1957, og etterlot seg et firma som har vært et kjent varemerke i snart 70 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere