RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
an original 1932 cover of the comic "Tintin in America" by late Belgian cartoonist Georges Remi aka Herge.
an original 1932 cover of the comic "Tintin in America" by late Belgian cartoonist Georges Remi aka Herge. Foto: Joel Saget (Afp)

Tintin kastes ut av bibliotek i Stockholm

Den belgiske tegneseriehelten er ikke lenger stueren.

Stockholm (NTB-TT): Tegneseriebøkene med den populære helten Tintin fjernes fra biblioteket i Kulturhuset i Stockholm. Bøkene må bort fordi de gjenspeiler en tid da europeiske lands utbytting av kolonier var stuerent, sier en talsmann

Det holder ikke at nye utgaver av bøkene er forsynt med forord som forklarer at de er skrevet i en annen tidsalder, sier en talsmann for biblioteket. Nå skal andre bøker i samlingen granskes for å finne ut om de også har uønsket innhold, ble det sagt tirsdag.

Kulturhuset er en institusjon som ligger sentralt plassert i Stockholm og har mange brukere. Behrang Miri, som leder arbeidet med å utvikle institusjonens virksomhet for barn og ungdom, forklarer for Stockholm-avisen Dagens Nyheter hvorfor Tintin må bort.

- Bøkene gir et fiendtlig bilde av for eksempel afrikanere, som framstilles som litt dumme. Arabere sitter på flygende tepper og tyrkere røyker vannpipe, sier Miri, som stempler slike framstillinger som «eksotiserende».

Han har i samråd med personalet på biblioteket bestemt seg for å renske opp i samlingene, ikke bare av bøker for barn og ungdom men også av litteratur for voksne. Miri vil nå lete etter voksenbøker med rasistisk eller homofobisk innhold, og kvitte seg med dem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere