RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeansatte tidde av frykt

Sist oppdatert:
Ansatte turde ikke å ta opp gartnersaken som felte tippesjef Reidar Nordby jr.

De ansatte fryktet ledelsen i den statseide monopolisten, fremgår det av rapporten om Nordby-saken som er levert kulturminister Trond Giske.

NA24 - din næringslivsavis

Ville ikke være gartner
Nordby jr. måtte gå av som administrerende direktør 20. november i fjor da det kom frem at han hadde fått gartnerhjelp fra Norsk Tipping uten å ha innberettet dette til skattevesenet.

Tippemonopolisten sorterer under statsråd Trond Giske, og han krevde en rapport fra tippestyret etter gartnersaken. Rapporten ble levert før jul, men først halvannen uke senere fikk Hamar Arbeiderblad tilgang til en kopi.

Ifølge avisen lot ansatte som kjente til gartneravtalen å varsle om denne av frykt for ledelsen. Styret trodde avtalen innebar at en vaktmester ved Norsk Tipping hver tiende dag dro hjem til Nordby jr. for å klippe plenen. I ettertid har det vært spekulert i hvem som bestilte anleggsgartneren.

- Beslutningen om å engasjere gartner kom som et resultat av at ansatte i NT ikke ville utføre det avtalte hagearbeidet, heter det i rapporten.

Nektet å gå av
Styret i spillgiganten følte seg presset til å gi Nordby jr. 1,7 millioner kroner i lønn som konsulent for å unngå en arbeidsrettssak, ifølge rapporten fra Ernst & Young, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Det var på det rene at Reidar Nordby jr. ikke ville trekke seg frivillig, og at det var overhengende fare for at oppsigelse ville resultere i en arbeidsrettssak.

- Sett i ettertid kan styrets beslutning å la Reidar Nordby jr. fortsette i selskapet som seniorrådgiver på de samme vilkårene som han hadde som direktør, naturligvis fortone seg som uheldig, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere