RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tipsene strømmer inn

Sist oppdatert:
Politiet i Stavanger har fått inn vel 1.250 tips etter ranet mandag hvor politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

- Disse tipsene er vi helt avhengig av i denne typen etterforskning, sa politiinspektør Bjørn Andersen på pressekonferansen langfredag.

Andersen understreket behovet politiet har for tips, men sa samtidig at han av hensyn til etterforskningen ikke kan gå nærmere inn på hvilke av tipsene politiet finner mest interessante.

- Fortsatt har vi ransmenn på frifot som er farlige. Det har de vist at de er. Derfor ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med all mulig informasjon, sa Andersen.

Langfredag jobbet til sammen vel 70 personer med etterforskningen av ranet og politidrapet. Så langt er det foretatt godt over 300 avhør, opplyste Andersen på pressekonferansen.

Etterlyser observasjoner av ransbiler
Politiet etterlyser fortsatt observasjoner fra folk som kan ha sett ransbilene i området rundt Sola flyplass mandag morgen. Politiet tror ransmennene brukte området som utgangspunkt før ranet skjedde like etter klokken 08 mandag morgen.

Bilene som etterlyses er en mørk Ford Expedition, en mørk Range Rover, en sølvgrå Saab og en hvit Volvo lastebil. På en pressekonferanse langfredag sa politiinspektørene Ernst Rossebø og Bjørn Andersen at politiet er særdeles interessert i all informasjon fra publikum om disse bilene.

- Det begynner å tegne seg et mønster av at disse bilene hadde et oppmarsjområde utenfor Stavanger sentrum, i nærheten av Sola, før ranet skjedde, sa politiinspektør Bjørn Andersen på pressekonferansen.

Han viste til flere vitneobservasjoner av bilene som kjørte i følge, fra cirka klokken 6.30 mandag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere