Tipsflom etter ransbilde

Responsen har vært enorm etter at politiet lørdag offentliggjorde et nytt bilde fra åstedet for det svært grove ranet i Stavanger mandag.

Stavanger-politiet fortsatte søndag på sjette døgnet etterforskningen av rans- og drapssaken. Siden ranet skjedde har det strømmet inn med tips til politihuset i byen.

Bjørn Andersen, politiinspektør ved Rogaland politidistrikt sier til NTB at tipsflommen er formidabel.

Lørdag offentliggjorde politiet et bilde som viser situasjonen utenfor Norges Bank-bygget mens ranet pågikk.

- Vi har fått en enorm respons på dette bildet, sier Andersen, som ikke vil gå nærmere inn på innholdet i tipsene.

Havner hos regjeringen
De tre som er siktet for ranet i Stavanger hvor en politimann ble skutt og drept, blir neppe fremstilt for fengsling før etter påske.

Dette får NTB opplyst fra flere kilder i Göteborg. Det var søndag imidlertid umulig å få dette bekreftet av påtaleansvarlig i saken, Matts Sällström.

Norske myndigheter har nå begjært de tre utlevert til Norge. I henhold til svensk lov må de siktede fremstilles for fengsling innen fem døgn etter at begjæringen om utlevering kom til svensk påtalemyndighet.

Dette betyr at påtaleansvarlig Sällström har frist til senest torsdag til å få de tre fremstilt for Göteborg tingrett for fengsling. Samtidig må Sällstrøm innstille i forhold til utleveringsbegjæringen.

Denne innstillingen går først til den svenske Riksanklageren. Men ettersom de tre, ifølge sine forsvarere nekter å la seg utlevere, vil den til slutt havne på den svenske regjeringens bord. For at Riksanklageren skal kunne fatte beslutning om utlevering må den som begjæres utlevert samtykke i utlevering.

Nekter straffskyld
Sällström som er sjef for den internasjonale avdelingen hos påtalemyndigheten i Göteborg, var søndag ikke tilgjengelig. Hos statsadvokatembetet får NTB opplyst at Sällström først er på plass etter påske.

Politiet i Göteborg ville søndag ikke uttale seg noe om de tre, utover at de fortsatt er pågrepet. De tre, en 23-åring, en 27-åring og en 30-åring, nekter ifølge sine forsvarere alle for at de har hatt noe som helst med ranet i Stavanger å gjøre.

nokas domkirkeplassen ransbiler Foto: Scanpix/Politiet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.