*Nettavisen* Nyheter.

Tipsflom om Sandaker-drapet

En rekke nye personer er avhørt i forbindelse med drapet på Quoc Hung Nguyen (23). Samtidig etterlyser politiet flere vitner.

06.02.04 18:36

- Det kommer stadig inn tips. Jeg kan ikke gå inn på hva de går ut på, men flere har vært inne til avhør av forskjellige slag. Det dukker stadig opp folk som har informasjon, og som dermed må avgi vitneforklaring, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen, om utviklingen i Sandaker-saken det siste døgnet.

Etterlyser flere vitner

Politiet er fremdeles svært interessert i tips fra vitner som har beveget seg i området rundt Sandaker hybelhus og åstedet for drapet på Quoc Hung Nguyen de siste dagene før skyteepisoden. I tillegg til at 23-åringen ble drept, ble en 22-åring med pakistansk opprinnelse skutt og såret i episoden tirsdag morgen.

Den skadde 22-åringen tilhører den såkalte A-gjengen og er selv dømt for å ha skutt mot medlemmer av den rivaliserende B-gjengen. Politiet håper å få avhørt ham over helgen.

- I tillegg til det vi har sagt tidligere om at bilene som ble benyttet har vært på plass litt før skytingen startet, kan det se ut som folk kan ha vært ute på rekognosering til fots, fra klokken 5 og utover. Det antar vi kan være de samme som har vært med på selve hendelsen, og de kan altså være observert i andre antrekk enn det som har vært sagt fra skyteepisoden, altså finlandshette og store klær. Vi ønsker observasjoner fra folk som har vært i området i dagene før drapet og kan ha sett dette, sier Kristiansen.

Nekter å la seg avhøre
Kristiansen forteller at politiet møter vekslende interesse for kontakt når de opererer i ulike miljøer. Politiet har gjennomført rundspørringer i en rekke miljøer rundt de to ofrene, men blir ikke alltid møtt med velvillighet fra mulige informanter.

- Jeg har en oppfordring å komme med, og den er at selv om man kanskje ikke har et alt for godt forhold til politiet sett ut i fra sin egen situasjon, må en ikke glemme alvoret i denne saken. Vi får håpe at fornuften får rå litt, slik at vi kan få en løsning i denne saken

Etterforskningen av Sandaker-drapet fortsetter for fullt i helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag