RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener millioner på å tømme spilleautomater

Flere kriminelle bander har spesialisert seg på å bryte opp og tømme spilleautomater. Røde Kors alene tapte 10 millioner kroner på innbruddene i fjor.

Politidistrikter over hele landet rapporterer om stadig flere innbrudd og tyverier fra spilleautomater, ifølge en kartlegging Aftenposten har foretatt.

Nesten daglig bryter noen seg inn i en spilleautomat. På årsbasis dreier det seg om tusenvis av saker – og store penger. Utbyttet fra én maskin kan være opp mot 100.000 kroner, men det typiske utbyttet ligger på mellom 15.000 og 30.000 kroner. Automatene er relativt enkle å åpne, og har ikke tyvene tid til det, tar de gjerne hele automaten med seg.

Både Røde Kors og Norsk Lotteridrift, landets største automateier, vurderer nå å øke sikkerheten rundt maskinene. Oftere tømming og kraftigere spillekasser skal gjøre automatene mindre fristende for tyver.

Kripos gjennomførte tidligere samordnet etterforskning av tyverier fra spilleautomater, men nå ledes etterforskningen fra de enkelte politidistriktene.

- Vi har ingen landsdekkende statistikk over problemet, men følger utviklingen nøye. De som står bak er både lokale gjenger og organiserte gjenger som er på reisefot, sier politioverbetjent Nils Skulstad i Kripos til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere