RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To 2-åringer bitt av hoggorm i barnehagen

Hoggorm er ikke så farlig som mange tror. De vil helst unngå mennesker og trekker seg heller unna enn å gå til angrep.
Hoggorm er ikke så farlig som mange tror. De vil helst unngå mennesker og trekker seg heller unna enn å gå til angrep. Foto: Jon Eeg, NTB Pluss (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble en dramatisk dag for barnehagebarna. Full ambulanseutrykning måtte til etter at to av barna ble bitt av en hoggorm.

I ett døgn lå de to barnehagebarna fra barnehagen Læringsverkstedet DoReMi på Gystadmarka til observasjon på Ahus, melder Romerikes Blad.

Barna skal imidlertid ikke ha pådratt seg noen alvorlige skader som følge av hendelsen onsdag.

– En av våre ansatte har snakket med foreldrene til begge barna i dag. Det har gått bra med begge to, sier Trude Sydtangen, leder for barnehagedrift i Læringsverkstedet barnehager.

Ringte AMK umiddelbart

De to barna var ute og lekte på barnehagens område da de ble bitt. En av de ansatte skal ha vært ute sammen med barna da hun oppdaget at tre av barna drev med noe. Da hun kom bort, oppdaget hun hoggormen. Det var allerede for sent.

– To 2-åringer ble bitt. Først var de ansatte kun klar over at det ene barnet var bitt. Han ble tatt hånd om av de ansatte, og det ble umiddelbart ringt til AMK-sentralen, opplyser hun.

At den andre gutten ble bitt ble ikke oppdaget før etter at han hadde kommet hjem.

– Han ga ikke uttrykk for at noe hadde skjedd, verken ved gråt eller andre former for mishagsytringer. Rutinene og prosedyrene av de ansatte ble uansett fulgt, sier Sydtangen.

Søker etter ormebol

Hoggormhendelsen skal ha overrasket de ansatte ved barnehagen. De har ikke tidligere observert hoggorm verken innenfor eller utenfor barnehageområdet.

Torsdag ble det sendt informasjonsskriv til alle foreldrene om hendelsen. I tillegg fikk de eldste barna instruksjoner om hva de skal gjøre om de ser en hoggorm.

Nå vil det også bli foretatt en opprydding av vegetasjon i området, samtidig som det vil bli søkt etter hoggormbol.

For friske voksne er et hoggormbitt vanligvis ufarlig, men du skal alltid ta kontakt med lege så snart som mulig.

Hvor alvorlig bittet er, avhenger av hvor man blir bitt, hvor mye gift som sprøytes inn og allmenntilstanden til den som blir bitt. For barn under 12 år er det viktig å komme seg på sykehus øyeblikkelig.

Kun 10–15 prosent av bittene som registreres er alvorlige.

Se video her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere