RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To års fengsel for falske drapsanklager

Sist oppdatert:
Høyesterett har skjerpet straffen for en mann som kom med falske drapsanklager i forbindelse med drapet på Yngve Elvik i Lindås i Hordaland.

I 2001 dømte Gulating lagmannsrett Truls Guttormsen til 18 års fengsel for overlagt drap på Yngve Elvik i juni 1999. Guttormsen har imidlertid gjentatte ganger hevdet at en annen navngitt mann sto bak drapet.

I Bergen tingrett ble Guttormsen i februar i fjor dømt til seks måneders fengsel for falske anklager. Gulating lagmannsrett økte straffen til åtte måneders fengsel. Høyesterett har nå økt straffen ytterligere til to års fengsel.

Høyesterett bemerker i dommen at det av allmennpreventive grunner må reageres strengt mot falsk anklage om forbrytelser. Retten mener det ikke er grunn til å redusere straffen selv om Guttormsen fremsatte de falske anklagene i et forsøk på å frifinne seg selv.

Anklagene førte ikke til at den navngitte mannen ble siktet, men de førte blant annet til flere avisoppslag, noe Høyesterett påpeker at må ha vært belastende for mannen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere