RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To års fengsel for medvirkning til voldtekt

En 55 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til to år og ni måneders fengsel for medvirkning til voldtekt. Mannen tok bilder mens kameraten voldtok eks-kjæresten hans.

55-åringen dro i juli i 2002 sammen med en 41 år gammel kamerat og sistnevntes samboer hjem til kvinnen for å feste. Etter å ha tatt en del drinker og piller sovnet både den 43 år gamle kvinnen og 41-åringens samboer, skriver Dagbladet.

De to mennene bar så den 43 år gamle kvinnen inn på senga. Ifølge 41-åringen ville de først bare ta nakenbilder av kvinnen, men etter hvert ville 55-åringen at han skulle ha sex med henne. Ifølge 41-åringens forklaring ville han ikke det, men poserte og lot som han hadde sex med henne for bildenes skyld.

Kvinnen ble morgenen etter oppringt av 41-åringen, som skal ha sagt at han hadde hatt sex med henne og at det var tatt bilder. Voldtektsmottaket konstaterte litt senere at hun hadde småskader i underlivet. Kvinnen anmeldte forholdet, og etterforskerne klarte å beslaglegge filmen.

Retten valgte dermed ikke å tro på de to mennenes forklaringer og dømte både 41-åringen og 55-åringen for henholdsvis voldtekt og medvirkning til voldtekt. Begge fikk to år og ni måneders fengsel i straff.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere