*Nettavisen* Nyheter.

To barn i kirkeasyl

To barn på ni og 14 år har søkt tilflukt i Nesodden kirkes menighetshus etter at familien fikk avslag på asylsøknaden.

20.09.05 19:54

Familien Dar på seks er fra Pakistan og har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge.

- Ved sju-tiden i morges kom politiet og hentet foreldrene og to barn. To av de eldste barna gikk da i kirkeasyl. Familien opplever situasjonen som desperat, sier familiens advokat Zulifqar Munir til TV 2 Nettavisen.

Anmeldt for blasfemi
Familien tilhører trosretningen Ahmdiya, som ifølge Munir blir uglesett i Pakistan. Tilhengerne av Ahmdiya ble erklært for ikke-muslimer i 1981. I tillegg er familiefaren Nadeem Dar anmeldt for blasfemi mot islam og kan dermed risikere dødsstraff i hjemlandet.

- Det er min oppfatning at myndighetene i Norge på feil grunnlag har gitt familien avslag på asylsøknaden. Deres sak skal også opp for lagmannsretten i mars, og det er meningsløst at de ikke kan få bli til dommen er avsagt, sier Munir.

- Frykten er reell
En støttegruppe i menigheten på Nesodden tar seg inntil videre av barna som har søkt kirkeasyl.

- Det er en drastisk beslutning å forlate barna sine på denne måten. Det det viser er at frykten er reell. Det er også min overbevisning at familien risikerer inhuman behandling i Pakistan på grunn av sin religiøse tilhørighet, sier Munir.

Hevder Norge trosser FN
Frode Gjertsen i støttegruppa for familien Dar hevder Norge ignorerer FN ved å vise familien ut før lagmannsretten skal behandle saken 6. mars.

- Med utvisning bestemmer norske myndigheter at de ikke skal få være til stede i sin egen rettsak. Det står ved lag at FN har anmodet om ikke å sende familien ut før FN har behandlet saken. FN har lagt saken på is i respekt for den norske rettsavgjørelsen. Norge ignorerer nå FNs anmodning, sier Gjertsen ifølge Akershus Amtstidende på nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag