RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To biler tatt av ras

(Tidens Krav)
Sist oppdatert:
To biler ble tatt av et steinras over riksvei 70 nord for Sunndalsøra søndag kveld.

SISTE: Kjørte for livet gjennom raset

En mann er brakt til sykehus med alvorlige skader etter det store steinraset i Sunndal søndag kveld. To biler med til sammen tre mennesker ble truffet av steinmassene like før klokka 20.30.

Det hersket lenge kaotiske tilstander på rasstedet og politiet var usikre på omfanget.

- En person er skadd og kjørt til sykehus. Vi leter nå i og rundt raset. Vi har ikke kontroll på raset, og vet ikke om det er flere biler der, fortalte operasjonsleder Jan Erik Kjelle ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen søndag kveld.

Ved 21.30-tiden var redningsaksjonen avsluttet. Det var da konstatert at det ikke var andre biler involvert i raset som var rundt 100 meter bredt.

- Ga full gass
- De to bilene møttes midt i raset, sier journalist Kjell Ove Holsbøvåg i Tidens Krav som befinner seg på rasstedet.

En mann som var fører av den ene bilen ble alvorlig skadd etter at bilen ble truffet. Han er fraktet med luftambulanse til Molde sykehus, skriver Aura Avis.

En mann og en kvinne i den andre bilen skal ha sluppet uskadd fra den sjokkartede opplevelsen.

– Etter de opplysningene som jeg har fått, ga føreren full gass og kom seg gjennom på punkterte dekk. Det skal ha fløyet en stor steinblokk like over taket på denne bilen. Det må ha vært svært dramatisk, sier Holsbøvåg til sin egen avis.

Les mer og se bilder her (ekstern lenke)

Gikk flere småras
En rekke mennesker ble vitne til steinmassene som raste nedover fjellsiden. Øyenvitne Jan-Erik Larsen var blant de første på rasstedet og forteller om en sjokkartet opplevelse.

- Situasjonen var veldig uhyggelig. Det gikk hele tiden små ras mens vi sto ved rasstedet, sier Larsen til TV 2 Nyhetene.

Riksvei 70 mellom Sunndalsøra og Kristiansund er stengt for ferdsel mellom Ålvundsfjord og Sunndalsøra. Det vil den trolig være en stund fremover. Strekningen der skredet gikk, ligger i en fjellskråning ned mot Sunndalsfjorden. Det er tre funneler på denne strekningen. Skredet gikk mellom to av disse tunnelene.

Stengt i lengre tid
Veien vil være stengt i lengre tid. Geologer vil undersøke fjellsiden for å finne ut når det kan være trygt å åpne veien for ferdsel.

Lokalbefolkningen har i en årrekke fryktet ras på strekningen og har flere ganger bedt om en utbedring av veien. Senest i vår ba foreldrene om at skolelevene skulle bli kjørt i to bussen for at ikke alle skulle gå tapt ved en eventuell rasulykke, skriver Tidens Krav.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere