RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To dømt for sex med 15-åring

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
To menn i 20-årsalderen er dømt for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente på en fest i Oslo. Ifølge retten kan det også ha vært flere menn som hadde sex med jenta.

Den ene mannen er nå dømt til ubetinget fengsel i ett år og seks måneder, mens den andre er dømt til ubetinget fengsel i ett år.

«Lagmannsretten har karakterisert overgrepet som dypt krenkende og nedverdigende for fornærmede. Denne karakteristikken er jeg enig i», heter det i dommen fra Høyesterett.

På bursdagsfest
Mennene, i begynnelsen av 20-årene, skal begge ha hatt seksuell omgang med den da 15 år gamle jenta på en bursdagsfest i en leilighet i Skippergata i Oslo sentrum i desember i 2001.

Ifølge dommen skal de to «i fellesskap ha hatt seksuell omgang» med jenta.

På festen skal jenta og en venninne ha blitt skjenket alkohol, nærmest mot sin vilje. Kombinasjonen med medisiner hun hadde tatt og alkoholen, førte til at hun følte seg ganske slapp og viljeløs.

Ifølge Borgarting lagmannsrett var det flere andre, i tillegg til de to dømte, som hadde seksuell omgang med jenta. Men på grunn av manglende bevis er ikke flere personer trukket inn i saken.

- Grov utnyttelse
Høyesterett legger vekt på at den straffbare handlingen er utført av flere i fellesskap, mot en jente som var under den seksuelle lavalder.

«Den seksuell omgang bærer preg av et klart overgrep og en grov utnyttelse av henne», heter det i dommen.

Det har ikke vært tatt ut tiltale for voldtekt i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere