RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept av gjenglemt lys

Sist oppdatert:
Politiet advarer Oslo-borgerne. I fjor var det 67 bygningsbranner i desember og januar, og to personer omkom på julaften som følge av gjenglemt levende lys.

- Politiet etterforsker alle branner. Dersom det avdekkes at årsak til brannen skyldes en uaktsomhet i forbindelse med oppskyting av raketter, stearinlys, varm aske fra ovn eller lignende, vil det normalt reageres med bøter eller fengsel inntil 3 måneder. I tillegg må man påregne avkortning i utbetaling fra eget forsikringsselskap, eller også erstatningskrav dersom eiendommen tilhører en annen, opplyser Oslo politidistrikt.

Ifølge politiet økta antall bygningsbranner i Oslo med ca 30 prosent i forbindelse med jul og nyttårsfeiringen i 2003.

Fyrverkeri
Politiet i hovedstaden minner også om at det ikke er tillatt å skyte opp raketter innenfor ring 2 ( Kirkeveiringen ) i Oslo på nyttårsaften.

Det opplyser videre at det ikke finnes noen unntak, og at barn under 16 år har ikke lov til å inneha pyroteknisk vare.

- Hvis det ikke kommer snø til nyttårsaften, stilles det spesielt strenge krav til aktsomhet. Rakettene kan da lettere antenne hustak og tørre områder på bakken. Selve oppskytingen kan ikke skje fra flasker eller lignende ustødig anordning som medfører risiko for at personer, hus og biler lett kan bli truffet. Brannvesen og politi anbefaler i så fall kun bruk av bakkefyrverkeri og batterikasser som står stødig og som ikke sender opp brennbart materiale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere